Tecumseh

L´unite Hermetique je Francuska kompanija za proizvodnju kompresora u vlasništvu grupacije TECUMSEH.

Tecumseh kompanija je poznata po donošenju novih i inovativnih proizvoda, kupci uvek mogu da se oslone na kvalitet i performanse proizvoda. Tecumseh je odgovorio na izazove u rashladnom i klima tržištu za više od sedam decenija, prednjači sa poboljšanim proizvoda i usluga. Kompanija je posvećena kontroli kvaliteta i ima najkvalitetnije ocene od glavnih proizvodjača rashladnih i klima uređaja.

Nastanak
Razvili su prvi „hermetički“ kompresor za potrošačke frižidere u 1937. godini. Kako je sam naziv Tecumseh postao sinonim za komercijalne rashladne uređaje, proširili su liniju proizvoda uključujući proizvodnju automobilskih klima kompresora u 1953.godini. Ugled kompanije je dodatno povećan 1959. kada su razvili prvi high-speed hermetički zatvoren kompresor za komercijalne aplikacije.

Fokus kompanije
Iako je njihov fokus na proizvodnju konstantan, Tecumseh je uložio značajna sredstva u istraživanje i razvoj inženjerskih laboratorija u Severnoj Americi, Evropi, Južnoj Americi i Indiji. Udružili su se sa univerzitetima širom sveta na projektima istraživanja i razvoja. Ovi projekti nisu samo odgovorni za inženjering proizvodnih rešenja, već i za očuvanje životne sredine.

Globalna proizvodnja
Proizvodi se mogu brzo dobiti iz proizvodnih postrojenja na četiri kontinenta.

Kompanija TECUMSEH ima u svom proizvodnom programu sledeće proizvode:

–       Klipni hermetički kompresori sa fiksnim brojem obrtaja, energetski efikasni i pouzdani za kućne frižidere i zamrzivače, klimatizaciju i komercijalne rashladne uredjaje-serije kompresora

–       Rotacioni kompresori, visoko efikasni kompresori obezbedjuju pouzdan rad, smanjeni nivo buke i maksimalnu fleksibilnost sa mogućnošću vertikalne i horizontalne montaže za klimatizaciju i rashladne aplikacije

–       Scroll kompresori sa fiksnim brojem obrtaja VS serije pružaju najnovije tehnološko dostignuće u efikasnosti i pouzdanosti. Namenjeni su za rad u komercijalnim rashladnim instalacijama

–       Kompresori sa promenjivim brojem obrtaja-IntelliCOOL koji su namenjeni za rad sa naizmeničnom strujom (AC) i Masterflux koji su namenjeni za rad sa jednosmernom strujom (DC)

–       Kondenzacione jedinice (agregati)

Kompanija Master Frigo Sales nudi svojim kupcima isporuku sa lagera tokom cele godine TECUMSEH hermetičke klipne kompresore serije AE, CAJ, FH-XG, FH-XC, TAG i odredjene modele kondenzatorskih agregata serije CAJN, a ostale modele kompresora i agregata je moguće namenski poručiti za isporuku od proizvodjača.