Istorijat kompanije

Sami počeci kompanije MASTER FRIGO se vezuju za početak 80-tih godina kada je sve počelo od servisa RMC FRIGO. U tom periodu vršene su usluge servisiranja komercijalnih i kućnih rashladnih uređaja i bele tehnike.
1993. godine za partnera u oblasti plasmana hermetičkih kompresora i automatike izabran je DANFOSS, što predstavlja prekretnicu u razvoju našeg poslovanja. U to vreme počinje saradnja i sa ostalim vodećim evropskim proizvođačima rashladne opreme – kompresora, isparivača, kondenzatora, …
Kao rezultat povećanja obima posla, ubrzo je stvorena potreba za osnivanjem kompanije koje bi prihvatilo povećani obim poslovanja.
Početkom 1994. godine osniva se preduzeće MASTER FRIGO koje danas predstavlja vodeću kompaniju u oblasti industrijske i komercijalne rashladne tehnike na teritoriji jugoistočne Evrope.
2001. godine od strane firme DANFOSS proglašeni smo za najuspešniju firmu u jugoistočnoj Evropi (Podunavskom regionu) sa prodatih 26 585 hermetičkih klipnih kompresora za domaćinstvo i rashladne vitrine.

Te iste godine MASTER FRIGO dobija Sertifikat čime postaje ovlašćeni distributer DANFOSS-a za Srbiju i Crnu Goru.
2002. godine broj prodatih hermetičkih klipnih kompresora se udvostručio sa prodatih 50 000 kompresora, a trend povećanja prodaje smo zadržali i u 2003. sa prodatih 60 000 kompresora.

Takodje, želimo da naglasimo da je u prethodnom periodu kompanija MASTER FRIGO realizovala veliki broj projekata u oblasti amonijačnih i freonskih rashladnih instalacija u gotovo svim industrijskim oblastima (Pivarama, Mesnoj industriji, Mlekarama, Hladnjačama voća i povrća, itd.)

Pored matične kompanije u Srbiji, MASTER FRIGO ima dve ćerke kompanije u Zagrebu (TMC FRIGO) i Banja Luci (MASTER FRIGO) sa svojim lokalnim magacinima.
Iz centralnog magacina u Beogradu (koji je jedan od najvećih magacina rashladne opreme u jugoistočnoj Evropi) pokrivamo tržišta bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske, Češke, Albanije, itd.

Usled povećanja obima, kompleksnosti posla i namerom vlasnika kompanije, g-dina Radoja Cvetića, da razdvoji poslovanje kompanije MASTER FRIGO u različitim sektorima (prodaja rashladne opreme, projektovanje i montaža rashladnihh instalacija, otkup i prodaja smrznutog voća, proizvodnja i prodaja mleka i mlečnih proizvoda), 01.02.2017. vlasnik kompanije MASTER FRIGO osniva dve ćerke kompanije:

1.    MASTER FRIGO SALES – uvoz i prodaja rashladne opreme i delova za rashladne sisteme

2.    MASTER FRIGO PROJEKT- projektovanje, montaža i servis rashladnih sistema

Kompanije MASTER FRIGO SALES I MASTER FRIGO PROJEKT danas imaju preko 40 stalno zaposlenih (licencirane mašinske i elektro inženjere, kvalifikovane frigomehaničare, električare, bravare…), a po potrebi se angažuju i radnici za obavljanje pojedinačnih poslova.

Pored kompanija MASTER FRIGO SALES i MASTER FRIGO PROJEKT, MASTER FRIGO u svom vlasništvu ima kompanije PK Zlatibor, Užice i MASTER FRUITS, Požega.

Broj zaposlenih je premašio brojku od 350 i iz godine u godinu raste ima tendenciju rasta.