Istorijat kompanije

Sami počeci firme MASTER FRIGO se vezuju za početak 80-tih godina kada je sve počelo od malog servisa RMC FRIGO. U tom periodu vršene su samo usluge servisiranja komercijalnih i kućnih rashladnih uređaja i bele tehnike.
1993. godine za partnera u oblasti plasmana hermetičkih kompresora i automatike izabran je DANFOSS, što predstavlja prekretnicu u razvoju našeg poslovanja. U to vreme počinje saradnja i sa ostalim vodećim evropskim proizvođačima rashladne opreme – kompresora, isparivača, kondenzatora, …
Kao rezultat povećanja obima posla, ubrzo je stvorena potreba za osnivanjem preduzeća koje bi prihvatilo povećani obim poslovanja.
Početkom 1994. godine osniva se preduzeće MASTER FRIGO koje danas predstavlja vodeću firmu u oblasti industrijske i komercijalne rashladne tehnike u na teritoriji bivše Jugoslavije.
2001. godine od strane firme DANFOSS proglašeni smo za najuspešniju firmu u jugoistočnoj Evropi (Podunavskom regionu) sa prodatih 26 585 malih kompresora.
Te iste godine MASTER FRIGO dobija Sertifikat čime postaje ovlašćeni distributer DANFOSS-a za Jugoslaviju.
2002. godinie broj prodatih kompresora se udvostručio sa prodatih 50 000 kompresora a trend povećanja prodaje smo zadržali i u 2003. sa prodatih 60 000 kompresora.
Takodje se MASTER FRIGO može pohvaliti velikim amonijačnim i freonskim instalacijama koje je u poslednjih 20 godina projektovao, montirao i pustio u rad.

Danas, MASTER FRIGO ima preko 40 stalno zaposlenih (licencirane mašinske i elektro inženjere, kvalifikovane frigomehaničare, električare, bravare…), a po potrebi se angažuju i radnici za obavljanje pojedinačnih poslova.

Pored matične kompanije u Srbiji, MASTER FRIGO ima dve ćerke kompanije u Zagrebu i Banja Luci sa svojim lokalnim magacinima.
Iz cenralnog magacina u Beogradu (najveći magacin rashladne opreme u jugoistočnoj Evropi) pokrivamo tržišta bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske, Češke itd.