Sajam Chillventa 2018

Kao lideri u oblasti komercijalnog i industrijskog hlađenja u Srbiji i regionu, firme Master Frigo Sales i Master Frigo Projekt koje posluju u okviru MASTER FRIGO grupe, posetile su sajam CHILLVENTA 2018 koji je održan od 15. do 18. oktobra.

CHILLVENTA je vodeći internacionalni sajam koji se održava svake druge godine u Nemačkoj u Nirnbergu. Cilj sajma je predstavljanje novih trendova u oblasti hlađenja/klimatizacije/toplotnih pumpi, kao i povezivanje eksperata iz ovih oblasti na jednom mestu.

Kompanija Master Frigo doo je tradicionalni posetilac sajma a ove godine, po prvi put nakon transformacije 01.02.2017.u dve odvojene firme :
Master Frigo Sales (veleprodaja i distribucija rashladne opreme) i Master Frigo Projekt (projektovanje, inženjering i montaža rashladne opreme).

Tom prilikom posetili smo štandove naših strateških partnera, koji su vodeći svetski proizvođači u oblasti rashladne tehnike: Danfoss, Bitzer, Güntner, Rivacold, Castel, Tecumseh, Dorin, Gomax, HTS (LU-VE), Seven Frigo, Dixell, ESK SCHULTZE, Refco, Bosch Automotive Service Solutions, MPM i dr.
Kompanija Master Frigo doo sa pomenutim proizvođačima ima saradnju dužu od dve decenije.

Prezentacija Danfoss Optyma kondenzacionih jedinica

Master Frigo Sales, vodeći regionalni distributer rashladne opreme, u saradnji sa svetskim proizvođačem Danfoss organizovao je 13.04.2017. u prostorijama firme Master Frigo Sales Borča, Beograd prezentaciju Danfoss Optyma kondenzacionih jedinica i njihova upotreba u komercijalnim rashladnim sistemima kao i noviteti vezani za nove radne uređaje.

Sadržaj prezentacije je bio sledeći:

Optyma Slim Pack
Optyma Plus
Optyma Plus INVERTER
– Izbor kondenzacionih jedinica uz pomoć Coolselector-a

Prezenteri su bili Ivan Uzbašić i Bojan Knežević, inženjeri prodaje i tehničke podrške kao i Toni Brinc menadžer prodaje Danfossa.

Formiran upravni odbor Crvene Zvezde Beograd

Još jedan veliki posao urađen je u kreiranju novog sistema Crvene zvezde. Na današnjoj sednici formiran je Upravni odbor KK Crvena zvezda Beograd koji će za cilj imati da obezbedi sve neophodne uslove za besprekorno funkcionisanje kluba.
upravni_odbor_crvena_zvezda
Za predsednika Upravnog odbora izabran je Miloš Ninković (FMP d.o.o.), potpredsednik je Aleksandar Panfilov (Lukoil Srbija), a članovi su: Branko Stanojević (BS Investment group), Srđan Stojanović (alma Quatro d.o.o.), Srđan Ostojić (Balkan bet), Velibor Sovrović (Lasta), Radoje Cvetić (Master frigo d.o.o.), Uroš Bogdanović (Sigma), Ilija Kovačić (Press), Branislav Baćović (Transpordšped d.o.o.), Srđan Lazović (d.o.o.), Nebojša Stojanović (FMP d.o.o), Nebojša Mitrović (KBC Zemun), Jadranka Nikodijević (Kobe group d.o.o.), Dragan Pavlović (JAT), Milenko Kašanin (Constructing Team), Goran Bričić (Prospera plus d.o.o.).

upravni_odbor_crvena_zvezda

Vest preuzeta sa:
http://www.kkcrvenazvezda.rs/index.php/article/formiran-upravni-odbor-crvene-zvezde-beograd

Master Frigo na sajmu ProdExpo 2013 u Moskvi

Master Frigo d.o.o. je sa ostalih 8 srpskih kompanija predstavio po treći put svoje proizvode na Sajmu PRODEXPO u Moskvi od 11-15. februara 2013. u organizaciji Privredne komore Srbije. Na ovoj najposećenijoj izložbi u Ruskoj Federaciji naša firma je ove godine promovisala i svoje nove mlečne proizvode, pored tom tržištu već poznatog zamrznutog voća iz Srbije.
Naša firma je kao i prethodne godine na ovaj način pokušala da oslušne potrebe ruskog tržišta i radila na povećanju plasmana proizvoda naše hladnjače Master Frigo Fruits i mlekara Master Milk i PK Zlatibor na ovo velelepno tržište.
Iskustvo od ranije nam je pomoglo da pored negovanja kontakta sa već postojećim partnerima steknemo nove kupce i na taj način stvorimo sebi šanse za buduće poslovanje. Naše preduzeće je poslovanje na ruskom tržištu lane otpočelo saradnjom sa industrijskim sistemima a cilj nam je da naši klijenti postanu i lanci supermarketa.

prodexpo_2013_008_545

Ovim putem želimo se zahvaliti našem dugogodišnjem partneru Privrednoj komori Srbije na profesionalnoj pomoći i timskom nastupu kao i svom osoblju komore na čelu sa predsednikom Milošem Bugarinom. Smatramo da jedino sinergijom možemo pomoći našoj privredi da zabeleži pomake koji su možda mali na globalnom nivou ali veoma bitni i korisni za razvoj domaćih preduzeća.

Tokom sastanaka sa ruskim i domaćim zvaničnicima stekli smo utisak da nam je za dalji prodor na rusko tržište neophodna pomoć države i njenih institucija. Smatramo da bi od velike koristi bilo pokretanje projekta na nacionalnom nivou kojim bi država trebala pomoći Privrednoj komori a samim tim i domaćim kompanijama. Tako bi već započeti projekti dobili status jednog globalnog nacionalnog projekta koji bi za cilj imao sticanje što bolje pozicije u pregovorima i saradnji sa ruskim partnerima. Uočili smo da se na rusko tržište bolje probijaju države koje imaju zajednički nastup i podršku svoje vlade a samim tim bogatiju paletu proizvoda koji mogu biti plasirani na to tržište. Mišljenja smo da bi od velike koristi bilo i funkcionisanje nekog distributivnog centra u Ruskoj Federaciji iz kog bi se na brz i efikasan nacin mogli distribuirarti naši domaći proizvodi.
Svakako će informacije koje su razmenjene za vreme trajanja sajma PRODEXPO ojačati već tradicionalno prijateljske odnose koje srpska privreda ima sa Ruskom Federacijom.

Kako nam svaki novi sajam donosti više iskustva, poboljšava odnos sa kupcima i poslovanje na lokalnom i svetskom tržištu tako je i ovaj sajam obogatio naš poslovni portfolio.
Uz pomoć korisnih aktuelnih informacija koje smo prikupili za vreme izlaganja na sajmu PRODEXPO radićemo na povećanju izvoza i prilagođavanju asortimana kako bi zadovoljili potrebe potrošača na ruskom tržištu.

S poštovanjem,
Radoje Cvetić, vlasnik i direktor
Master Frigo d.o.o. Beograd

Master Frigo na sajmu ProdExpo 2012 u Moskvi

Master Frigo je sa ostalih 11 srpskih kompanija predstavio po drugi put svoje proizvode na Sajmu PRODEXPO u Moskvi od 13-17. februara 2012 pod okriljem Privredne komore Srbije. Na ovoj najposećenijoj izložbi u Rusiji ove godine je učestvovalo 2200 kompanija iz 60 zemalja sveta.

prodexpo_2012_005_545

Naša firma je i prethodne godine na ovaj način učestvovala u istraživanju potreba ruskog tržišta i radiala na povećanju plasmana proizvoda naše hladnjače Master Frigo Fruits i mlekare Master Milk.

Iskustvo od prethodne godine nam je pomoglo da se fokusiramo na ciljne grupe kupaca i ostvarimo konkretnije rezultate nego lane. Uz pomoć korisnih informacija koje smo prikupili za vreme izlaganja na sajmu radićemo na povećanju izvoza i prilagođavanju asortimana kako bi zadovoljili potrebe potrošača na ruskom tržištu.

MASTER FRIGO FRUITS na sajmu ANUGA u Kelnu

Preduzeće Master Frigo d.o.o. Beograd po prvi put je učestvovalo na sajmu ANUGA 2011 u Kelnu, Nemačka. Predstavili smo se zajedno sa još 7 preduzeća iz Srbije u okviru štanda Privredne komore Srbije.

master_frigo_anuga_000_545

Četvoročlana ekipa preduzeća, na čelu sa direktorom i vlasnikom firme Radojem Cvetićem je u toku 5 sajamskih dana ostvarila kontakte sa preko 80 kompanija širom sveta, većinom iz Zapadne Evrope, Rusije i Turske. Ciljna grupa za saradnju i uspostavljanje kontakata su nam bile kompanije koje su proizvođači i prerađivači zamrznutog voća, proizvodnje džemova i sokova, ali i veletrgovci i trgovinski lanci koji u svom programu imaju zamrznuto voće, posebno maline.

Pored unapred dogovorenih sastanaka sa postojećim partnerima, ostvarili smo i veliki broj sastanaka na štandovima kompanija koje smo videli kao buduće potencijalne partnere.

Budući plan aktivnosti pojavljivanja na međunarodnim sajmovima je sajam hrane u Parizu SIAL 2012, kao i sajam Private Label Market u Amsetrdamu u Maju 2012. godine, a sve u cilju jačanja postojećih kontakakta, razvoja i uspostavljanja novih kontakata, predstavljanja preduzeća i promocije proizvoda, proširenja poslovanja i jačanja konkurentnosti na tržištu.